Eureka vinner kontrakt på Njord B

29.08.2017

Eureka Pumps AS er tildelt kontrakt på Njord Future-prosjektet med oppgradering av pumper på Njord Bravo, som nå ligger ved Sterkoder i Kristiansund. 

Kort historikk

26. april 2016 – dvs for 16 måneder siden – var Ocean Network (Victor Jensen), Kristiansund Kommune (Helge Hegerberg) og Umoe Sterkoder (Svein Monsø) på møte i Oslo med ledelsen i Eureka Pumps for å legge planer for markedsføring - slik at vi skulle få oppdrag i Kristiansund fra Statoil Njord Future.

1. juli 2016 kom Njord Bravo til kai på Dale / Umoe Sterkoder og sommeren og høsten i fjor ble brukt til inspeksjon og kartlegging av tilstand av skipet. Det ble også utført tankvask som pågikk i ukesvis mot slutten av året.

I januar 2017 fikk vi nyheten om at Njord Bravo skal oppgraderes og levetidsforlenges med 20 år. UMOE Sterkoder, Eureka Pumps AS og Storvik AS har gjort en formidabel jobb for å selge inn Kristiansund som lokasjon for mye av oppgraderingsarbeidet.

https://www.tk.no/nyheter/olje-og-gass/kristiansund/na-har-statoil-besluttet-hva-som-skjer-med-njord-bravo/s/5-51-267703

April 2017 fikk vi meldingen om at Brevik Engineering AS fikk kontrakten for «Njord Bravo Refurbishment detail engineering».

https://www.tk.no/nyheter/kristiansund/oljebransjen/brevik-engineering-as-er-tildelt-kontrakten-for-njord-b/s/5-51-302394

(De har ikke kontor i Kristiansund og vil derfor generere behov for flyreiser hit, taxi, hotell og restaurant.)

Sommeren 2017 hadde Statoil lagt planene for hva som skal gjøres og gjennomførte anbud på flere oppdrag knyttet til Njord Bravo.

Gleden var stor når meldingen tikket inn om at Eureka hadde vunnet en kontrakt på over kr 20 mill her i Kristiansund. Også ON-bedriften Axess AS har vært om bord for å reparere og sertifisere krana, og snart rykker andre leverandør(er) om bord for å ta ned målestasjonen. Kanskje blir det mer.

Foreløpige signaler fra Statoil går ut på at Njord Bravo skal ligge i Kristiansund til sommeren 2018.

Vi begynner å venne oss til at Njord Bravo er en del av bybildet. Den har bidratt til mange oppdrag for bedrifter i regionen og nå går det over i en nye fase med flere muligheter. Grip dem!